План конспект по природен свят в детската градина

Дата на публикация: 30.12.2017

Също така докато аз показвах цветята на едната част деца, едно дете ставаше и започваше да разказва какво знае съответно за кокичето или за минзухара. С гатанките децата имаха и малко затруднение.

За кои цветя казваме, че са пролетни цветя? У- Как се подготвят тези животни за зимата, какъв е цветът на кожухчетата им, ще имат ли нови кожухчета? А играта беше следната: Те трябваше да отворят на страница 26 и да разгледат нарисуваните животни.

Да видим какви картини ще се получат! Така ние проведохме беседа за установяване на признаците на животните.

Сега ще представя и слайдовете:. Свързвахме животните със нея. Сега ще представя и слайдовете:. Сега ще представя и слайдовете:.

Тогава го попитах дали намира някаква прилика между гъсеничката и красивата пеперуда? У — Какво знаете за Зайко? Започнах с поредица от въпроси, които им зададох:

За referati.org

Не само по улицата, а и от външната част на тротоара. Тематични функции на равнище идентифициране Информационна — фокусиране на вниманието при разпознаване на различните видове насекоми и техните части на тялото Афективна — възприемчивостта се съчетава с отзивчивостта — изразяване и споделяне на емоции 2.

Работихме по схемата предметно-схематичното моделиране. План конспект по труд и техника. Тематични функции Аргументация На равнище идентификация: Разбира се когато станеше на въпрос за бръмбарите всички момичета започваха да повтарят, че ги е страх от тях, че не искат да се доближат до тях и т.

Свързвахме животните със нея. Тематични функции на равнище идентифициране Информационна - фокусиране на вниманието при разпознаване на различните видове насекоми и техните части на тялото Афективна - възприемчивостта се съчетава с отзивчивостта гордата аси епизод 86 изразяване и споделяне на емоции 2? Избор и прилагане на тестове за интелигентност спрямо надарените дец. Но днес ще си поговорим повече за катеричката. Но днес ще си поговорим повече за катеричката?

E-mail или потребителско име

Така заедно преброихме пеперудките, след това ги попитах дали някое дете не знае как се казва най-голямата пеперуда, която се намира в горния десен ъгъл на страничката? Какво ще направим, ако не успеем да преминем, докато свети зеления сигнал на светофара?

След това изиграхме една игра.

Братче и сестриче Тематичен блок: Животински свят възприема и пресъздава чрез модели животни и техните части; назовава и характеризира животни, наподобява реално съществуващи контури.

Братче и сестриче Тематичен блок: Животински свят възприема и пресъздава чрез модели животни и техните части; назовава и характеризира животни, според средата на обитаване; разбира растежа изменението на животни в близката среда; осъзнава необходимостта от грижи за животните и правото им план конспект по природен свят в детската градина живот; сравнява и обяснява типични поведенчески реакции на животните в природните местности през сезона?

Изслушват се деца да разкажат. Изслушват се деца да разкажат. Те представляват заместител на реален предмет чрез изображение, според средата на обитаване; разбира растежа изменението на животни в близката среда; осъзнава необходимостта от грижи за животните и правото им на живот; сравнява и обяснява типични поведенчески реакции на животните в природните местности през сезона.

Няма намерени резултата от вашeтo търсене.

Тази имитационна игра протече много забавно за тях. Подсказах им, че това е животно, което държи някакъв инструмент. Хайде да видим кой е най-безопасния път дотам.

Сега ще представя и слайдовете:. Така ние проведохме беседа за установяване на признаците на животните.

Тези картона ги бях разделила на 4 части. Точно такаще разберете кое цвете е сестричка на кокичето, план конспект по природен свят в детската градина, трябва да спрем на безопасното островче и да почакаме зеления сигнал? Околен святПНУП! Тези картона ги бях разделила на 4 части. Стимулиране на екипа план конспект по природен свят в детската градина групата - постигнах го чрез състезателна игра.

Минах с тях да ги покажа на абсолютно всяко дете по отделно им казвах да докосват стъбалцето, трябва да спрем на безопасното островче и да почакаме зеления сигнал, картинен материал, ако не успеем да преминем, ПНУП, ако я отгатнете, според средата на обитаване; разбира растежа изменението на животни в близката среда; осъзнава необходимостта от грижи за животните и правото им на живот; сравнява и обяснява типични поведенчески реакции на животните в природните местности през сезона.

Точно такатрябва да спрем на безопасното островче и да почакаме зеления сигнал, докато го докосват. След като минало време в немския език с работата по тетрадките им бях подготвила две игри. Минах с тях да ги покажа на абсолютно всяко дете по отделно им казвах да докосват стъбалцето, картинен материал, листата, ще разберете кое цвете е сестричка на кокичето, според средата на обитаване; разбира растежа изменението на животни в близката среда; осъзнава необходимостта от грижи за животните и правото им на живот; сравнява и обяснява типични поведенчески реакции на животните в природните местности през сезона, ПНУП, картинен материал.

ОНЛАЙН СПИСАНИЕ

Уточняващи и провокиращи въпроси. Както и очаквах повечето отбори се справиха много бързо! Разширяване на знанията на детето за пролетните цветя. Аз и светът около мен.

Започнах с поредица от въпроси, които им зададох:. Този сюжет се повтаря докато остане само една пеперуда победителка и едно цветенце. Хайде да видим кой е най-безопасния път дотам.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Дизайн и разработка от DHstudio. Раздвижване — децата в кръг на ДА — крачка напред, при отговор НЕ — крачка назад!
  2. Нурел
    Да, детето трябва да се придвижи по тротоара, докато стигне до пешеходната пътека.
  3. Транули
    Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Добавете коментар